De 10 bedste WordPress plugins

65 % af CMS-baserede websites er lavet med WordPress, hvilket gør WordPress til det mest populære CMS. Dette er på trods af, at det rent faktisk kræver en vis mængde plugins for at gøre det fuldendt som CMS. Tag dette fra en som har arbejdet med WordPress i mere end 10 år.


Læs artikel

10 koncert øjeblikke der minder os om, hvorfor vi savner koncerter

Efter de fleste festivaller også har aflyst i 2021 pga. den vedholdende coronapandemi, så har vi alle brug for at drømme os tilbage på græsmarken sammen med tusindvis af andre og igen opleve euforien og de bestemte koncert øjeblikke.


Læs artikel

Nu bliver load-hastighed på mobil en officiel ranking-faktor

I januar annoncerede Google en ændring i deres mobile søge-algoritmer, som vil blive rullet ud i juli 2018. Denne ændring betyder, at dine siders load-hastighed nu vil blive en faktor for dine placeringer på mobile søgninger.


Læs artikel

Da ATAK vandt over Google

I februar 2017 vandt ATAK i samarbejde med Datatilsynet en sag mod Google om fjernelse af to søgeresultater. Sagen blev ført på vegne af en kunde og havde sin start helt tilbage i 2015.


Læs artikel

Facebook giver profiler mere magt i feed

D. 11. januar kom Facebook med en af deres mest banebrydende udmeldinger i nyere tid: Der skal gives langt mere plads til opdateringer og content fra personer i dit feed – dvs. at opslag fra person-profiler vil i den nære fremtid få mere plads i feed’et frem for opslag fra Facebook-sider.


Læs artikel

Længere uddrag i Googles søgeresultater

Der har i lang tid været bred enighed om, at en meta-beskrivelses længde ikke bør overskride 160 tegn. Dette er for at sikre, at uddraget – og dermed dit budskab – ikke bliver afskåret i visningen i Googles søgeresultater.


Læs artikel

Podcast: Få flere besøg på din hjemmeside med SEO

Afsnit 4 af podcasten iVærktøjskassen handler om SEO-optimering af hjemmesider, og hvad man selv kan gøre for at få sin hjemmeside til at klare sig bedre på søgemaskinerne.


Læs artikel

HTTPS bliver afgørende for din hjemmeside

Fra slutningen af januar 2017 vil et nyt tiltag fra Google træde i kraft, som kan være særdeles afgørende for din hjemmeside.


Læs artikel

Hvad er featured snippets på Google?

Featured snippets er fremhævede uddrag i toppen af Googles organiske søgeresultater på udvalgte søgninger. Indholdet udgøres primært af et kort uddrag fra den side, som bedst besvarer søgeforespørgslen – eks. ”hvad er sociale medier”.


Læs artikel

Hvordan undgår jeg at blive ramt af negativ SEO?

At sværte konkurrenterne til i stedet for at fokusere på egne evner og ydelser er bestemt ikke noget nyt begreb. I dag er denne form for krigsførelse også noget, der spreder sig på internettet – især som direkte forsøg på at ødelægge konkurrenternes placeringer på søgemaskiner som Google. Dette omtales af branchefolk som negativ SEO.


Læs artikel

Facebook Graph Search er det nye sort!

I januar løftede Facebook sløret for deres nye og banebrydende tiltag; Facebook Graph Search. Det åbner en hel ny verden af muligheder for lokale virksomheder for at nå potentielle kunder, som ikke er set i samme udstrækning siden Google Places.


Læs artikel

Google bruger nu pixels til at måle længden på din sides title!

Google har på det seneste flyttet vores fokus over på de kvalitative bestanddele af SEO, så i vores iver efter at sammensætte en strategi der passer til Googles nye tiltag, er denne spøjse ændring højst sandsynligt gået de flestes næser forbi: Google har ændret måden, de vurderer, hvor meget af en sides titel, der vises i søgeresultaterne!


Læs artikel

SEO vs. lingvistik – Skal vi skrive til mennesker eller Google?

Google har i løbet af den seneste tid været i gang med den helt store forårsrengøring. Arbejdet med søgemaskineoptimering har taget kvanteskridt igennem det seneste års tid, og Googles forsøg på at få os til primært at målrette vores tekster til mennesker virker mere og mere uundgåeligt.


Læs artikel

URL-forkortere: Godt eller skidt for SEO?

Det korte svar er både ja og nej. Det lange svar er dog en smule mere komplekst, idet det kommer an på, hvordan og hvorledes du vil bruge det, og hvad intentionen er bag brugen.


Læs artikel

One Organic Hotdog, Coming Right Up!

Many of you may know that hotdogs have the reputation of being an unhealthy fast-food snack, easily found on any street corner of New York City. What you probably did not know is that they are also very common in Denmark, a little country also known for its use of wind-energy as a renewable power source.


Læs artikel

Baby Woodrose + Thee Attacks på Studenterhuset

At træde indenfor i salen på Studenterhuset denne fredag aften var, på mystisk vis, som at træde tilbage i sen-60’erne/tidlige 70’ere. På plakaten stod der Baby Woodrose, som naturligvis var grunden til denne syre-mystik. Baby Woodrose var flankeret af lokale præmietyre, Thee Attacks, som gav deres besyv med til at aftenen roligt kunne blive sendt tilbage til dengang rock var lig med sjæl, og rigtige mænd, ligesom kvinder, havde langt kruset hår.


Læs artikel

Mikael Simpson på Studenterhuset

Tag 2 dl. Jacob Haugaard humor, 200 gram svedige dub-rytmer og 400 gram eksplosive melodier og hæld det i en gryde. Tilføj derefter en spiseskefuld kærlighed til den især skumle del af Aalborg, en knivspids foragt for Pia Kjærsgård samt en liter halvfulde ålborgensere og rør godt rundt. Kog det derefter i ca. halvanden time: Dét er opskriften på en højhellig onsdag aften på Studenterhuset i underholdende samvær med Mikael Simpson & Sølvstorm.


Læs artikel